La Pau,Paula Giberga
email Facebook Twitter Instagram YouTube

LA PAU


Aterro al món el 7 de maig de 1990, a Barcelona, i entre plors, quatre notes mal cantades al cotxe i els dits posats de qualsevol manera al violí, començo a fer-me un racó en aquest món. La meva infància i adolescència estan marcades per dues pèrdues, molts dubtes i la incertesa del que vindrà.


Amb dinou anys decideixo escapar-me al sud, concretament a Tarifa, buscant fugir d’una realitat que m’atrapa sense saber que allò que trobaré em canviarà la vida. Entre els seus carrerons blancs i estrets, descobreixo que puc parlar amb la música i aconsegueixo, per primera vegada, començar a sanar aquelles ferides que m’acompanyen fa tants anys.


Actualment, he acabat els estudis superiors d'interpretació vocal a l'ESEM Taller de Músics, canto a La Folie, dono classes de cant presencials i en format online des de Barcelona, sóc mentora i coach vocal a EUMES Online i comparteixo música amb els meus alumnes a l’EMM Mataró.

PRIMERES VEGADES


Començo les meves aventures musicals a Tarifa, al costat de Fede Fiore, obrint les Jams de l’Asociación Cultural Puertas Abiertas i de Ruben Muñoz, amb qui compartim temporada.


De tornada a Catalunya, començo la meva formació musical a l’Escola el Passatge i posteriorment al Taller de Músics.


Em retrobo amb l’Andreu Roig, company i ara ja germà, i decidim emprendre la meravellosa aventura de posar música a allò que ens mou per dins amb el nostre projecte, La Folie.


Des de 2012, comparteixo els meus coneixements fent classes particulars i treballant a diverses escoles com El Passatge, GyMúsic, EMM Cabrils i EMM Matarói EUMES Online.

LA FOLIE


L’any 2015 guanyem el concurs de Joves Talents de Castelldefels, el concurs de Covers del Festival Cruïlla i el concurs Track Vendrell, que ens permet enregistrar el nostre primer disc Traficants de Somnis (Petits Miracles), gravat a La Casamurada i produït per Raül del Moral.


Amb ell, girem arreu de Catalunya per desenes d’escenaris fins que ens endinsem en l’aventura de publicar el segon disc, Foliecitat (Petits Miracles, 2017), aquest cop produït per Marc Martin i enregistrat entre els estudis de La Casamurada i Estudi La Vall.


El 2018, la revista Enderrock ens atorga el Premi Enderrock de la Crítica al Millor Artista Revelació i girem per més de 40 escenaris arreu de Catalunya.


El 2019, veu la llum Com un Ocell (Petits Miracles), el nostre tercer disc sota la producció de Marc Martin i participem al disc de La Marató de TV3 al costat de Jordi Ninus.

DISCOGRAFIA

LLETRISTA


Mirant de trobar-me còmoda amb el llapis entre les mans, viatjant per la curiositat i la voluntat d’endreçar idees, m’apunto al curs d’escriptura de cançons de l’Ateneu Barcelonès, impartit per Muriel Villanueva, per tal de refermar el meu paper com a lletrista.


Després d’una maqueta, tres discs, molta tinta, moments d’introspecció, lectures desendreçades, llibres inspiradors, moltes idees llançades a la paperera i d’altres força satisfactòries, començo a treballar per a altres grups o artistes, assessorant i aconsellant diverses possibilitats per a les seves lletres, o escrivint-les des de zero.

CORISTA


Les sinergies que es creen en una gravació, poden arribar a ser reveladores. Després de la gravació del segon disc amb La Folie a estudis La Vall, m’adono que el meu paper com a intèrpret pot teixir molts més lligams i dibuixar altres realitats.


Estar al capdavant d’un projecte té les seves exigències, però saber acompanyar a qui el lidera, en té unes altres. Descobrir-me com a corista ha estat un aprenentatge molt gran que m’ha fet reinventar, explorar la veu i treure la pols a tots aquells costums que estaven còmodament asseguts.

DOCÈNCIA


La música és, per a mi, una necessitat vital. M’expresso a través d’ella, i amb ella creixo. Poder transmetre això als meus alumnes és fonamental, i així ho intento.


Vaig començar la meva experiència com a docent fent algunes substitucions de veu al Centre d’Estudis Musicals el Passatge i donant classes particulars a casa. Més endavant, vaig treballar a l’escola GyMúsic de Barcelona i a l'EMM Cabrils donant classes d'iniciació, veu, tècnica vocal i llenguatge musical.


Paral·lelament, vaig dirigir i formar el cor d’escena de l’òpera Brundibár format per alumnes dels instituts Quatre Cantons i Lluís Vives de Barcelona juntament amb l’actor Robert González. Un projecte liderat per Comusitària, amb la col·laboració de l’Orquesta BCN216 i Els Pirates Teatre, que es va estrenar al Teatre Lliure dins la programació del Grec Festival 2017.


Actualment, treballo com a professora de cant i cor a l'EMM Mataró i ofereixo classes tan online com presencials a Barcelona. A més, sóc mentora i coach vocal a EUMES Online, oferint assessorament a l'hora d'escriure lletres i arranjaments vocals i tècnica vocal per afrontar gravacions i concerts.


( +info, preus i horaris aquí )

La Pau La Pau La Pau La Pau La Pau La Pau La Pau La Pau

AGENDA

#JoEmQuedoSenseFeina

Exigim la creació d’una prestació extraordinària dirigida a les treballadores intermitents de la música i, en general, de l’art i la cultura, que permeti a les artistes sense ingressos afrontar els següents mesos sense feina.

#LaCulturaNoEsSuspenEsProrroga

Davant de l'allau d'anul·lacions d'esdeveniments culturals i degut a la fragilitat del sector creatiu, artistes de totes les disciplines i els seus respectius equips en totes les seves àrees de desenvolupament, ens unim en una sola demanda i crit per conscienciar als programadors públics i privats que tenen la potestat de prendre la única decisió responsable: #LaCulturaNoEsSuspenEsProrroga

Un poble sense cultura és un poble mut i per a preservar-la cal poder-la seguir creant.