La Pau,Paula Giberga
email Facebook Twitter Instagram YouTube

La Pau


Aterro al món el 7 de maig de 1990, a Barcelona, i entre plors, quatre notes mal cantades al cotxe i els dits posats de qualsevol manera al violí, començo a fer-me un racó en aquest món.


Amb dinou anys decideixo escapar-me al sud, concretament a Tarifa, sense saber que allò que trobaré em canviarà la vida. Entre els seus carrerons blancs i estrets, descobreixo que puc parlar amb la música.


Actualment, he acabat els estudis superiors d'interpretació vocal a l'ESEM Taller de Músics, canto i escric les cançons del que serà el meu primer disc en solitari, dono classes de cant presencials i en format online des de Barcelona, sóc mentora i coach vocal a EUMES Online i comparteixo música amb els meus alumnes a l’EMM Mataró i EMM Llavaneres.

Els inicis


Començo les meves aventures musicals a Tarifa, al costat de Fede Fiore, obrint les Jams de l’Asociación Cultural Puertas Abiertas i de Ruben Muñoz, amb qui compartim temporada.


De tornada a Catalunya, començo la meva formació musical a l’Escola el Passatge i posteriorment al Taller de Músics.


L'any 2012 inicio el projecte de La Folie conjuntament amb Andreu Roig, amb qui gravem tres discos i girem arreu de Catalunya. L'any 2018, la revista Enderrock ens atorga el Premi Enderrock de la Crítica al Millor Artista Revelació i el Juny de 2021 tanquem el projecte, acabant així amb una etapa de gairebé 10 anys, per emprendre camins per separat.

Discografia

Lletrista


Mirant de trobar-me còmoda amb el llapis entre les mans, viatjant per la curiositat i la voluntat d’endreçar idees, m’apunto al curs d’escriptura de cançons de l’Ateneu Barcelonès, impartit per Muriel Villanueva, per tal de refermar el meu paper com a lletrista.


Després d’una maqueta, tres discs, molta tinta, moments d’introspecció, lectures desendreçades, llibres inspiradors, moltes idees llançades a la paperera i d’altres força satisfactòries, començo a treballar per a altres grups o artistes, assessorant i aconsellant diverses possibilitats per a les seves lletres, o escrivint-les des de zero.

Corista


Les sinergies que es creen en una gravació, poden arribar a ser reveladores. Després de la gravació del segon disc amb La Folie a estudis La Vall, m’adono que el meu paper com a intèrpret pot teixir molts més lligams i dibuixar altres realitats.


Estar al capdavant d’un projecte té les seves exigències, però saber acompanyar a qui el lidera, en té unes altres. Descobrir-me com a corista ha estat un aprenentatge molt gran que m’ha fet reinventar, explorar la veu i treure la pols a tots aquells costums que estaven còmodament asseguts.

Docència


La música és, per a mi, una necessitat vital. M’expresso a través d’ella, i amb ella creixo. Poder transmetre això als meus alumnes és fonamental, i així ho intento.


Vaig començar la meva experiència com a docent fent algunes substitucions de veu al Centre d’Estudis Musicals el Passatge i donant classes particulars a casa. Més endavant, vaig treballar a l’escola GyMúsic de Barcelona i a l'EMM Cabrils donant classes d'iniciació, veu, tècnica vocal i llenguatge musical.


Paral·lelament, vaig dirigir i formar el cor d’escena de l’òpera Brundibár format per alumnes dels instituts Quatre Cantons i Lluís Vives de Barcelona juntament amb l’actor Robert González. Un projecte liderat per Comusitària, amb la col·laboració de l’Orquesta BCN216 i Els Pirates Teatre, que es va estrenar al Teatre Lliure dins la programació del Grec Festival 2017.


Actualment, treballo com a professora de cant i cor a l'EMM Mataró, EMM Llavaneres i ofereixo classes tan online com presencials a Barcelona. A més, sóc mentora i coach vocal a EUMES Online, oferint assessorament a l'hora d'escriure lletres i arranjaments vocals i tècnica vocal per afrontar gravacions i concerts.


( +info, preus i horaris aquí )

La Pau La Pau La Pau La Pau La Pau La Pau La Pau La Pau

Agenda

#JoEmQuedoSenseFeina

Exigim la creació d’una prestació extraordinària dirigida a les treballadores intermitents de la música i, en general, de l’art i la cultura, que permeti a les artistes sense ingressos afrontar els següents mesos sense feina.

#LaCulturaNoEsSuspenEsProrroga

Davant de l'allau d'anul·lacions d'esdeveniments culturals i degut a la fragilitat del sector creatiu, artistes de totes les disciplines i els seus respectius equips en totes les seves àrees de desenvolupament, ens unim en una sola demanda i crit per conscienciar als programadors públics i privats que tenen la potestat de prendre la única decisió responsable: #LaCulturaNoEsSuspenEsProrroga

Un poble sense cultura és un poble mut i per a preservar-la cal poder-la seguir creant.